12 oktober 2016

Over StudieMax middelbaar

De huiswerkbegeleiding bij StudieMax is gericht op het goed leren inplannen van het schoolwerk, het gebruik van de juiste studievaardigheden en het op peil houden van de motivatie. Daarnaast kunnen leerlingen tijdens de huiswerkbegeleiding terecht voor vakinhoudelijke hulp.

Veel leerlingen hebben een steuntje in de rug nodig tijdens hun schoolcarriĆØre. Thuis kunnen ze niet altijd worden geholpen. Professionele hulp van StudieMax kan dan uitkomst bieden.

Succes op school is voor een groot deel een kwestie van goed plannen, de juiste studievaardigheden gebruiken en gemotiveerd blijven. De huiswerkbegeleiding van De Studietuin is erop gericht leerlingen bewust te maken van het belang van deze drie elementen. Daarnaast ondersteunen we de leerlingen uiteraard ook inhoudelijk bij elk vak.

Naar aanleiding van een intake worden er doelen geformuleerd waar de leerling samen met StudieMax aan gaat werken. Deze doelen worden drie keer per jaar geƫvalueerd.

Een leerling komt minimaal twee keer per week naar huiswerkbegeleiding. Een huiswerkbegeleiding duurt twee uur. In deze twee uur wordt er met de leerling gekeken naar de planning van de komende tijd en gaat de leerling aan het werk. Aan het einde van de begeleiding wordt er gecontroleerd wat de leerling heeft gedaan. Van elke begeleiding wordt een kort verslagje geschreven in het digidossier.